|
Gasztro hírek |
| | A Globalista Konyha nagy dobása: Michelin-csillagos francia séf Budapesten
Eddig főleg Nagy-Britanniából érkeztek nem csak angol vendégséfek, hiszen a Globalista Konyha egyik létrehozója, Laufer Judit Londonban él. Most azonban társával, Balázsy Pannával gondoltak egy nagyot, és Budapestre csábították Loïc Villemint, Franciaország egyik legfiatalabb Michelin-csillagos szakácsát.
A francia avantgard
Loïc séf és családi étterme, a Lotaringiában található Restaurant Toya mindent tud, amit egy Michelin-csillagos helynek il... | | | Az amerikai éttermek aranykorának vége?
Egy igazi amerikai történet – happy end nélkül
A San Fransisco-i AQ étterem története jól szemlélteti az amerikai vendéglátóipar problémáit. Matt Semmelhack 2011-ben nyitotta meg egy tapasztalt séffel, Mark Liberman-nel együttműködve, aki több Michelin-csillagos étteremben dolgozott már. Közösen egy olyan éttermet akartak létrehozni, ahol a menü és a dekoráció az évszakokkal változik. Télen fehér falak, az étlapon kelbimbó és sütőtök, ősszel a mel... | | | Mit esznek a gyerekek a menzán?
Krumplis tészta, csontleves, tökfőzelék
Sokunknak kapásból ezek az ételek ugranak be, ha az iskolai ebédre gondolunk. Na meg persze az a rémes krumplileves, ami tényleg képes traumatizálni az éppencsak kibontakozó gasztro-ént. Tavaly szeptembertől azonban meglehetősen drasztikus változásokat vezettek be a magyar iskolai és óvodai étkeztetés szabályozásában, ami, annak ellenére, hogy eleinte szimpatikus és szükséges kezdeményezésnek tűnt, összességében m... | | | Nicsak, gyorséttermet nyit az ország egyik top séfje!
Meg persze azért, mert délelőttönként még az is megeshet, hogy a New York Palota executive séfje adja ki a rendelésünk.
Már kezdtük megszokni, hogy piacon is főznek a csúcsgasztonómia képviselői, erre jön az újhullám, és ha bejön a Séf Asztala mögött álló cégcsoport elképzelése, akkor ezentúl gyorséttermi körülmények között is találkozhatunk minőségi gasztronómiával. A Westend food courtján nyíló étterem koncepciójáról kérdeztük Wo... | | | Történelem a konyhában – Megvan a három legizgalmasabb közel-keleti étterem Budapesten
Az elmúlt években a szabadidőm tetemes részét egy olyan hobbinak szenteltem, aminek nem titkolt célja az, hogy minél több emberrel ismertessük és szerettessük meg a sajátosan átértelmezett cigány konyhát. Lehet, hogy klisének tűnik, de őszintén hiszek abban, hogy az evés híd a kultúrák között, a legegyszerűbb és legalapvetőbb módja annak, hogy megismerjük egymást. A megismerés pedig alapvető feltétele annak, hogy eltűnjenek a félelmek. Pont emiatt tartottam ... | |
|
|