FontosInfok.hu kategóriák: | ÁllásInfo | BankInfo | BiztosításInfo | BoltInfo | EgészségInfo | GasztroInfo | GépjárműInfo | HirdetésInfo | IngatlanInfo | KulturInfo | SzállásInfo | SzolgáltatásInfo | TelepülésInfo | UtazásInfo |
FontosKérdés kategóriák: | Állatok, növények | Családi kapcsolatok | Egészség, életmód | Egyéb kérdések | Emberi kapcsolatok | Ezotéria, spiritualitás | Fogyókúrák, diéták | Gasztronómia, étel, ital | Gyerekvállalas, nevelés | Közlekedés | Kultúra és közösség | Műszaki eszközök | Otthon, lakás | Pénz, üzlet | Politika, jog | Sport, mozgás | Számítástechnika, IT | Szépségápolás, divat | Szerelem, párkapcsolat | Szórakozás, hobby | Tanulás, oktatás | Tudomány | Utazás | Ünnepek, évfordulók | Vallás, hitélet |
Menetrendek.net kategóriák: | BKK BKV menetrendek | Busz menetrendek | Hajó komp menetrendek | Jegyárak | Repülőgép menetrendek | Teleautós fuvarok | Térképek | Útvonaltervezés | Vasúti menetrendek |
Antikrégiség.hu Piactér: | Régiség kategóriák: | Antik bútor (6272) | Bélyeg (3215) | Egyéb régiség (4064) | Ékszer (436) | Ezüst, fémtárgy (899) | Festmény (3333) | Grafika, rézkarc (536) | Hangszer (697) | Képeslap (1437) | Lámpa, csillár (1056) | Militária, fegyver (818) | Műszaki tárgyak (1952) | Néprajzi tárgy (457) | Óra (889) | Papírrégiség (1305) | Pénz, érme (1745) | Porcelán, kerámia (4299) | Szobor (848) | Textil, szőnyeg (1232) | Üveg, kristály (1061) | Vallási tárgyak (254) | Könyv kategóriák: | Antik könyv (1880) | Életmód, egészség (236) | Gasztronómia (183) | Gazdaság, üzlet (59) | Gyerekkönyv (527) | Idegen nyelvű (361) | Irodalom, regény (1726) | Lemez, CD, DVD (1266) | Műszaki könyv (332) | Művészeti könyv (801) | Nyelvkönyv, szótár (186) | Régi diafilm (156) | Régi újság, folyóirat (1760) | Sport (169) | Tankönyv (530) | Történelem (501) | Tudományos könyv (465) | Útikönyv, földrajz (263) | Vallási könyv (589) |
Hirdetések: |

|
|
|
A Globalista Konyha nagy dobása: Michelin-csillagos francia séf Budapesten |
|
2017.04.22. | |
Továbbítás e-mailben | Nyomtatás |
Azt, hogy mi is a Globalista Konyha, már a legtöbben tudjuk: egy szenzációs gasztrokezdeményezés, nem mellékesen két szupertehetséges csaj fejéből pattant ki, aminek köszönhetően a világ minden pontjáról séfek érkeznek 2-3 napra Budapestre, hogy az itteni közönség is megismerhesse kreativitásukat. |
|
Eddig főleg Nagy-Britanniából érkeztek nem csak angol vendégséfek, hiszen a Globalista Konyha egyik létrehozója, Laufer Judit Londonban él. Most azonban társával, Balázsy Pannával gondoltak egy nagyot, és Budapestre csábították Loïc Villemint, Franciaország egyik legfiatalabb Michelin-csillagos szakácsát.
A francia avantgard
Loïc séf és családi étterme, a Lotaringiában található Restaurant Toya mindent tud, amit egy Michelin-csillagos helynek illik tudnia: szezonnak és az aktuális piaci kínálatnak megfelelően hetente változó menü; közvetlenül az étterem melletti Toya tó halászhajóiról vásárolt friss alapanyagok és a helyi tradíciókhoz ragaszkodó konyhai eljárások: úgy mint a savanyítás, erjesztés és ecetkészítés. És persze egy kis ázsiai ihletésű fúzió.
Kíváncsian várjuk, hogy a budapesti Le Perle Noire éttermben mivel lep meg bennünket, ahol “segédei” az étterem séfje Heiszler Olivér és Szilvásy Mihály, a Laposa Birtok szakácsa lesznek.
Mire számíthatunk?
Előételek:
Ropogós csirkebőr, Gomba és quinoa, Burgonya blini, szivárványos pisztráng ikra, torma, Retek tortácska – Friss 2016 Olaszrizling
Főételek:
Languszta, széna, gabona risotto – KőKövön 2015 Furmint; Zöldséges fogás – Selection Juhfark 2015; Kacsa, csicsóka – Apukám Világa 2015 Olaszrizling
Desszert:
Burgonya desszert, füstölt tojássárgája, tejkaramell, élesztő – Zeus 2015
Búcsúfalat:
Élesztős macaron
|
|
|
|